DOLAR
Alış: 46.05
Satış: 46.23
EURO
Alış: 53.30
Satış: 53.51
GBP
Alış: 61.65
Satış: 62.10
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Ana Sayfa
Foto Galeri
8.05.2026
2556 Görüntüleme
Milyonlarca kişinin beklediği Müjdeyi verdiler.
- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİSK 29. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma sırasında bir anda “Müjdeyi buradan vermek istiyorum” diyerek salondaki herkesin dikkatini üzerine çekti. Açıklanan karar, özellikle iş dünyasında ve KOBİ’lerde büyük yankı uyandırırken, istihdamı yakından ilgilendiren yeni programın yüz binlerce çalışanı doğrudan etkileyeceği belirtiliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın yapacağı ilk toplantı öncesinde gelen bu müjde, işverenler ve çalışanlar tarafından merakla bekleniyordu. Peki Erdoğan’ın açıkladığı bu müjde tam olarak neyi kapsıyor, destekler ne kadar artırıldı ve kimleri ilgilendiriyor? Detaylar haberimizin devamında.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İstihdam ve KOBİ Müjdesi: Teşvik Programı 2026’ya Uzatıldı, Çalışan Başına Destek 3.500 TL’ye Çıktı TİSK Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyası ve çalışanları yakından ilgilendiren yeni kararları açıkladı. Erdoğan’dan “Müjde” Açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) 29. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada hem iş dünyasını hem de çalışanları ilgilendiren önemli mesajlar verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın ilk toplantısını yapacağını hatırlatan Erdoğan, işverenlere “ellerini taşın altına koymaya” çağrısında bulundu. Teşvik Programı 2026’ya Uzatıldı Erdoğan, istihdamı destekleyen teşvik programının süresinin uzatıldığını resmen duyurdu. Konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2025 yılında her bir çalışan için 1000 TL asgari ücret desteği veriyoruz. Kadınlar, gençler ve mesleki yeterlilik belgesi olanlar için sunduğumuz destek 24 ila 54 ay arasında değişiyor. Bu teşvik programını 2026 yılı sonuna kadar uzatma kararı aldık.” KOBİ’lere Çalışan Başına 3.500 TL Destek Konuşmasında KOBİ’lere yönelik yeni destek paketini de açıklayan Erdoğan, Merkez Bankası’nın reeskont limitini 4,5 milyar TL’ye çıkardığını ve finansman maliyetlerinde ciddi indirimler yapıldığını belirtti. Öne çıkan yeni destek kalemleri şöyle sıralandı: KOBİ desteği artırıldı: Aylık çalışan başı 2.500 TL olan destek, 2026 yılında 3.500 TL’ye yükseltildi. Kapsam genişletildi: Büyük ölçekli firmalar da destek kapsamına alındı. Reeskont limiti: Merkez Bankası tarafından 4,5 milyar TL’ye çıkarıldı. Kimleri İlgilendiriyor? Alınan yeni kararların özellikle şu kesimleri doğrudan etkilemesi bekleniyor: KOBİ sahipleri ve işverenler Asgari ücretli çalışanlar Kadın ve genç çalışanlar Mesleki yeterlilik belgesi olan işçiler Büyük ölçekli firmalar Program 2026’ya Kadar Devam Ediyor Hem istihdamı korumaya hem de iş dünyasının finansman yükünü hafifletmeye yönelik bu adımlar, programın 2026 yılına kadar devam edeceğini resmen teyit etmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından iş dünyası temsilcilerinden olumlu yönde ilk tepkiler gelirken, önümüzdeki günlerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda yapılacak görüşmeler merakla bekleniyor.
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


