DOLAR
Alış: 41.17
Satış: 41.33
EURO
Alış: 48.18
Satış: 48.37
GBP
Alış: 55.62
Satış: 56.03
ANKARA
ADANA
ADIYAMAN
AFYON
AĞRI
AKSARAY
AMASYA
ANKARA
ANTALYA
ARDAHAN
ARTVİN
AYDIN
BALIKESİR
BARTIN
BATMAN
BAYBURT
BİLECİK
BİNGÖL
BİTLİS
BOLU
BURDUR
BURSA
ÇANAKKALE
ÇANKIRI
ÇORUM
DENİZLİ
DİYARBAKIR
DÜZCE
EDİRNE
ELAZIĞ
ERZİNCAN
ERZURUM
ESKİŞEHİR
GAZİANTEP
GİRESUN
GÜMÜŞHANE
HAKKARİ
HATAY
IĞDIR
ISPARTA
İSTANBUL
İZMİR
KAHRAMANMARAŞ
KARABÜK
KARAMAN
KARS
KASTAMONU
KAYSERİ
KIRIKKALE
KIRKLARELİ
KIRŞEHİR
KİLİS
KOCAELİ
KONYA
KÜTAHYA
MALATYA
MANİSA
MARDİN
MERSİN
MUĞLA
MUŞ
NEVŞEHİR
NİĞDE
ORDU
OSMANİYE
RİZE
SAKARYA
SAMSUN
SİİRT
SİNOP
SİVAS
ŞANLIURFA
ŞIRNAK
TEKİRDAĞ
TOKAT
TRABZON
TUNCELİ
UŞAK
VAN
YALOVA
YOZGAT
ZONGULDAK
Ana Sayfa
Foto Galeri
28.08.2025
5569 Görüntüleme
İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Edirne
- Türkiye’nin batısı için kuraklık alarmı verildi! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağustos sonu ve Eylül başında sıcaklıkların yeniden tırmanacağını ve yağışların kritik seviyede azalacağını açıkladı. Uzmanlar, tarımsal üretimden içme suyu kaynaklarına kadar ciddi etkileri olacak bu durumun turistik bölgelerde su kesintilerine kadar gidebileceği uyarısında bulunuyor. Peki hangi iller risk altında? Vatandaşlar nasıl önlemler almalı?
- Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin batı ve kuzeybatı bölgelerini etkisi altına alacak yüksek sıcaklıklar ve yetersiz yağışlar konusunda kritik bir uyarı yayımladı. Özellikle İstanbul, Bursa, Çanakkale ve Edirne başta olmak üzere birçok ilde kuraklık riskinin artacağı bildirildi. Uzmanlar Uyarıyor: “Ciddi Etkileri Olacak” Emekli Meteoroloji Bölge Müdürü Murat Şahin, yaptığı değerlendirmede, Ağustos sonu ve Eylül ayının ilk haftasında sıcaklıkların tekrar yükseleceğini, yağışların ise mevsim normallerinin oldukça altında seyredeceğini belirtti. Şahin, “Önümüzdeki 10-15 günlük dönemde yağış ihtimali maalesef oldukça düşük. Bu durum, kuraklık riskini ciddi anlamda artırıyor” dedi. Tarım ve İçme Suyu Kaynakları Tehdit Altında Uzmanlar, bu meteorolojik koşulların başta tarımsal üretim olmak üzere birçok alanda olumsuz etkileri olacağını vurguluyor. Yağışların yetersiz kalması, barajlardaki su seviyelerinin düşmesine ve içme suyu kaynakları üzerinde baskı oluşmasına neden olacak. Özellikle nüfus yoğunluğunun ve turizm hareketliliğinin yüksek olduğu bölgelerde su kesintileri gündeme gelebileceği ifade ediliyor. “Su Tüketiminde Tasarruf Şart” Yetkililer ve uzmanlar, vatandaşları su tüketimi konusunda son derece dikkatli olmaya ve tasarruf önlemleri almaya çağırıyor. Bahçe sulama, araba yıkama gibi ihtiyaçların kısıtlanması, muslukların gereksiz yere açılmaması ve suyun idareli kullanılması öneriliyor. Önümüzdeki dönemin yağış durumuna bağlı olarak, daha kapsamlı tedbirlerin gündeme gelebileceği belirtiliyor.
Yorumlar
Yorumlar (Yorum Yapılmamış)
Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.